OHJELMISTO

Hyppivien vampyyrien viikonloppu: Spooky Encounters & Mr. Vampire

Kun kungfu kohtaa vampyyrit, syntyy…

Hyppivien vampyyrien viikonloppu

Hongkongilaista hyppyvampyyrielokuvaa on aiemmin nähty suomalaisilla valkokankailla aivan liian vähän, jos ollenkaan. Karmivaa!SPOOKY ENCOUNTERS

Ruumisarkku raottuu ja vampyyri loikkaa kynnet tanassa ulos. Kiinalainen vampyyri on hyppien liikkuva jäykkäraajainen ruumis. Sokea vampyyri haistaa hengityksen ja rei’ittää uhriensa ihoa hampaiden sijaan pitkillä terävillä kynsillään. Kungfun lisäksi niitä voi torjua loitsuin ja taioin. Mandariiniasuinen vampyyri pysähtyy, jos sen otsaan läpsäisee taikasanat sisältävän paperilapun.

Yleisön ehkä paremmin Jackie Chan leffojen tukevana voimanpesänä tunteman Sammo Hungin ohjaama ja näyttelemä Spooky Encounters nosti vuonna 1980 vampyyrikuumeen. Vaikka vampyyrin raajat eivä taivu kuin tasajalkahyppelyyn, ei elokuvassa akrobaattisia kungfumuuveja ja fyysistä komiikkaa säästellä. Loitsuaminenkin yltyy hillittömiin mittasuhteisiin.

Perjantaina 12.4. klo 19:00
Sammo Hung: 
SPOOKY ENCOUNTERS
(Gui da gui)
1980 Hong Kong
DCP
kieli: englanti, tekstitys: suomi
näytöksen kesto: noin 115 minuuttia
K-18


MR. VAMPIRE

Hyppyvampyyrejä ja lisää hyppyvampyyrejä! Kungfutaistelun hyppyvampyyrejä vastaan voi voittaa vain kungfutaistelu loputonta hyppyvampyyrien laumaa vastaan. Vampyyrius uhkaa tarttua verenhimoisten kynsien raapiessa urheita sankareita. Vain pidättämällä hengitystään voi piiloutua vampyyreiltä.

Ricky Laun Mr. Vampire räjäytti vuonna 1985 potin hurjalla menestyksellään. Hanat aukesivat jatko-osien ja kopioiden vyörylle. Syntyi kokonainen hyppyvampyyrigenre, jonka tyypilliset hahmot ovat yhä kiinteä osa aasialaisen populaarikulttuurin kuvastoa.

Lauantaina 13.4. klo 19:00
Ricky Lau: 
MR. VAMPIRE
(Geung si sin sang)
1985 Hong Kong
DCP
kieli: kantoninkiina, tekstitys: englanti
näytöksen kesto: noin 110 minuuttia
K-18

Tickets

The numbers below include tickets for this event already in your cart. Clicking "Get Tickets" will allow you to edit any existing attendee information as well as change ticket quantities.
Tickets are no longer available