OHJELMISTO

Iho: Face

Kasvot vetävät magneetin tavoin puoleensa toisiaan elokuvan kuvauksissa. Metaelokuvallinen ranskalaistaiwanilainen yhteistuotanto kuvaa näyttelijöiden, ohjaajan ja tuottajan harhailua megalomaanisen elokuvaprojektin sokkeloissa. Samalla vaelletaan Louvressa. Mutta ei juurikaan sen paraatipuolella, vaan ilmastointikanavissa, viemäreissä ja läheisissä puistoissa. Valmisteilla olevan spektaakkelin kohtauksiin pukusuunnittelija Anne Dunsford on pukenut laulaja Laetitia Castan ja Truffautin tähtinäyttelijät Christian Lacroixilta ja teattereiden pukuvarastoista lainattuihin yliampuviin asuihin, jotka korostavat heidän himokkaiden harharetkiensä kaunista absurdiutta. Hillittömien musikaalikohtausten koreografiasta vastaa sirkusteoksiakin ohjannut Philippe Decouflé. Kuvausten loputtoman odotuksen keskeyttää ohjaajan äidin kuolema. Hautajaisviikon pakastimen siivous rinnastuu metsäneläinten sekopäiseksi peilitaloksi lavastettuun lumiseen Tuileriesin puistoon, jossa eksyilee yksinäinen peura.

ti 21.5. klo 19.00
Tsai Ming Liang:
Face
(Visage, 臉)
2009
35mm

ikäraja: 18 (anniskelunäytös)
kieli: kiina, ranska
tekstitys: englanti
kesto: 138 min

 

IHO

– elokuvia iholta ja ihon alta –

Punastuttava elokuvasarja kääriytyy välillä häveliäästi päästä varpaisiin vaatteiden peittoon, ja välillä juoksentelee ilkialasti. Tarinoissa iholta ja ihon alta kosketellaan katseella ryppyjä, tatuointeja ja korvannipukoita. Tuntoaistia värisyttävät elokuvat sekoittavat surua surrealismiin ja kuolemaa kutkuttavaan himoon. Nurinpäin iho on ohi. Jotain on päättynyt, joku on kuollut tai yksi vaihe on ohitse. Silti iho on yhä sama. Tervetuloa ihmisturkkien satukirjastoon.

ti 6.2. Albert Birney & Kentucker Audley: Strawberry Mansion 2021

ti 20.2. Jacques Demy: Donkey Skin 1970

ti 27.2. Nico Manzano: Me and the Beasts 2021

ti 12.3. Sergei Dvortsevoy: Tulpan 2008

ti 26.3. Kaouther Ben Hania: The Man Who Sold His Skin 2021

ti 9.4. Jonathan Glazer: Under the Skin 2014

ti 23.4. Carine Adler: Under the Skin 1997

ti 7.5. Anocha Suwichakornpong: Dao Khanong 2016

ti 21.5. Tsai Ming Liang: Face 2009

TBA Mehdi Ben Attia: Of Skin and Men 2017

Ohjelmiston muutokset ovat mahdollisia.

Tickets

The numbers below include tickets for this event already in your cart. Clicking "Get Tickets" will allow you to edit any existing attendee information as well as change ticket quantities.
Tickets are no longer available