OHJELMISTO

Iho: The Man Who Sold His Skin

Tatuoitu iho on tatuointitaiteilijan taideteos. Voiko sen myydä taidehuutokaupassa? Todellisuus vastaa meille, että kyllä voi. Elokuva miehestä, joka möi ihonsa, on tositarinan vapaasti inspiroima. Taiteilija Wim Delvoyen Tim Steiner nimisen miehen selkään tatuoima teos TIM myytiin vuonna 2008 saksalaiselle keräilijälle. Aiemmin taiteilija oli käyttänyt myytävien teostensa alustoina eläviä sikoja. Elokuva lisää kierroksia siirtämällä tarinan Syyriaan ja kietomalla sen ihmissalakuljetuksen ja pakolaisuuden lonkeroihin. Väitteenä on, että taiteen kaltaiset hyödykkeet liikkuvat nykyisin vapaammin kuin ihmiset. Ihon läpi kosketellaan itsetuntoa, vapautta ja vuosikymmenten aikana kertynyttä katkeraa vihaa. Syyrian ja EU-alueen välillä sinkoilevat videopuhelut erotettujen rakastavaisten välillä. Riikinkukon pyrstösulkien silmät näyttävät uutiskuvissa väkivaltaiseksi värittyneen Raqqan vapauden tyyssijana.

ti 26.3. klo 19.00
Kaouther Ben Hania:
The Man Who Sold His Skin
2021
DCP

ikäraja: 18 (anniskelunäytös)

kieli: arabia, ranska, englanti
tekstitys: englanti
kesto: 104 min

 

IHO

– elokuvia iholta ja ihon alta –

Punastuttava elokuvasarja kääriytyy välillä häveliäästi päästä varpaisiin vaatteiden peittoon, ja välillä juoksentelee ilkialasti. Tarinoissa iholta ja ihon alta kosketellaan katseella ryppyjä, tatuointeja ja korvannipukoita. Tuntoaistia värisyttävät elokuvat sekoittavat surua surrealismiin ja kuolemaa kutkuttavaan himoon. Nurinpäin iho on ohi. Jotain on päättynyt, joku on kuollut tai yksi vaihe on ohitse. Silti iho on yhä sama. Tervetuloa ihmisturkkien satukirjastoon.

ti 6.2. Albert Birney & Kentucker Audley: Strawberry Mansion 2021

ti 20.2. Jacques Demy: Donkey Skin 1970

ti 27.2. Nico Manzano: Me and the Beasts 2021

ti 12.3. Sergei Dvortsevoy: Tulpan 2008

ti 26.3. Kaouther Ben Hania: The Man Who Sold His Skin 2021

ti 9.4. Jonathan Glazer: Under the Skin 2014

ti 23.4. Carine Adler: Under the Skin 1997

ti 7.5. Anocha Suwichakornpong: Dao Khanong 2016

ti 21.5. Tsai Ming Liang: Face 2009

TBA Mehdi Ben Attia: Of Skin and Men 2017

Ohjelmiston muutokset ovat mahdollisia.

Tickets

The numbers below include tickets for this event already in your cart. Clicking "Get Tickets" will allow you to edit any existing attendee information as well as change ticket quantities.
Tickets are no longer available