OHJELMISTO

Kärsimysfestivaali Ciné-Passio 2024: Suuret maailmanuskonnot

Aika laajentaa horisontti äärimmilleen ja kärsiä universaalisti! Luomakunnan pienin ja kaunein hengellisten elokuvien festivaali KÄRSIMYSFESTIVAALI CINÉ-PASSIO avaa spirituaaliset patoluukut seljälleen ja esittelee pääsiäispyhien soljuessa neljän suuren maailmanuskon tärkeimmät profeetat. Muhammed, Mooses, Jeesus ja Buddha käyvät piirileikkiin Unionin kankaalla kuudessa uskomattoman uskonnollisessa luomuksessa, jotka eivät vakaumustaan tai perforei’istä pilkottavaa vilpillisyyttään anteeksi pyytele.

– – –

KÄRSIMYSFESTIVAALI CINÉ-PASSIO 2024: SUURET MAAILMANUSKONNOT

Pitkäperjantai 29.3. – Islam
klo 18.00
Moustapha Akkad, MUHAMMED, JUMALAN SOTAPÄÄLLIKKÖ (1976) 16mm

Lankalauantai 30.3. – Juutalaisuus
klo 15.00
Cecil B. DeMille, KYMMENEN KÄSKYÄ (1956) 35mm

Pääsiäissunnuntai 31.3. – Kristinusko
klo 16.00
Peter Sykes & John Krish, JESUS THE MOVIE (1979) 16mm
klo 18.30
Damiano Damiani, L’INCHIESTA (1987) 35mm

Pääsiäismaanantai 1.4 – Buddhalaisuus
klo 18.00
Bernardo Bertolucci, PIKKU BUDDHA (1993) 35mm + HINDUEKSTRA 16mm
klo 20.30
John Lemont, VIHREÄ BUDDHA (1954) 35mm

liput 10e // kärsimyspassi sis. kaikki elokuvat 30e

– – –

Pitkäperjantai: ISLAM

MUHAMMED, JUMALAN SOTAPÄÄLLIKKÖ
الرسالة / The Messenger / Pyhä sota
Yhdysvallat / Libya / Marokko / Libanon / Kuwait / Saudi-Arabia / Bahrain / Iran /Egypti / Iso-Britannia, 1976
WHS Teatteri Unionilla pe 29.3. klo 18.00
formaatti: 16mm
kieli: englanti, ei tekstitystä
näytöksen kesto: n. 205 min väliaikoineen
K-16

Carpenterin ”Halloweenin” tuottaja Moustapha Akkad työsti elokuvaansa ylimmästä profeetasta vuosikymmenen ajan seitsemässä muslimimaassa kirjanoppineiden armeijan kera. Monumentaalisen hyväsydäminen yritys rakentaa silta Hollywood-massojen ja maailman toiseksi suurimman uskonnon välille sai buustereikseen Anthony Quinnin ja Irene Papaksen, ja on kohonnut kunnianhimoisten toteutumattomuuksien klassikkogalleriaan. HUOM! Niinkuin hyvään makuun ja uskonnaapureidemme lakeihin kuuluu, Muhammedia itseään ei nähdä elokuvassa eikä hänen ääntään kuulla.

– – –

Lankalauantai: JUUTALAISUUS

KYMMENEN KÄSKYÄ
The Ten Commandments
Yhdysvallat, 1956
WHS Teatteri Unionilla la 30.3. klo 15.00
formaatti: 35mm
kieli: englanti, tekstit: suomi, ruotsi
näytöksen kesto: n. 245 min väliaikoineen
S

Raamattuelokuvien itseoikeutettu Jumala Cecil B. DeMille lopetti huipulle tällä miljoonia dollareita, kestävää arvonantoa sekä näppärän määrän oscar-ehdokkuuksia kahmineella jättiläistestamentillaan, joka piirsi kirjaimellisesti kiveen mestariohjaajan luoman, synnin ja katumuksen täyteläiselle yliannostukselle perustuneen menestyselokuvareseptin. Charles Hestonin Mooses ja Yul Brynnerin Ramses II ovat alan ikonisuorituksia, eikä sivuosissakaan tingitä tähtivoimaista: Vincent Price, Edgar G. Robinson, Anne Baxter, Debra Paget, Woody Strode…

– – –

Pääsiäissunnuntai: KRISTINUSKO

JESUS THE MOVIE
The Jesus Movie / Jesus / Jeesus
Yhdysvallat, 1979
WHS Teatteri Unionilla su 31.3. klo 16.00
formaatti: 16mm
kieli: englanti, ei tekstitystä
näytöksen kesto: n. 130 min
S

Mitä ihmettä – kauhugenren parissa viihtyneen aussiohjaaja Peter Sykesin ja marginaalileffaduunari John Krishin kuriositeetilta kalskahtava yhteisohjaus on monien arvioiden mukaan paitsi kaikkien aikojen katsotuin Jeesus-filmatisointi, myös yksi historian esitetyimmistä elokuvista kaiken kaikkiaan! Opetus- ja pyhäkoululevityksen ynnä jumalaisen 16-millisen formaatin ansiosta tämä kulttuuriperinnöllinen oikku on todellisuutta. Messias ei tarvitse miljoonianne.

L’INCHIESTA
The Inquiry
Italia, 1987
WHS Teatteri Unionilla su 31.3. klo 18.30
formaatti: 35mm
kieli: italia, tekstitys: englanti
näytöksen kesto: n. 120 min
K-18

Poliisitoimintaa, korruptiota, salamurhia ja muita yhteiskunnallis-eettisiä solmuja vuosikymmeniä availleen, ideologisten moraliteettien mestarin Damiano Damianin myöhäisuran taidonnäyte on absoluuttinen poliittinen thrilleri: kuvaus keisari Tiberiuksen määräämästä tutkinnasta, jonka tarkoituksena on selvittää onko Jeesus Nasaretilainen todella ylösnoussut! Pontius Pilatuksena nähdään Harvey Keitel ja pääetsivänä Keith Carradine.

– – –

Pääsiäismaanantai: BUDDHALAISUUS

PIKKU BUDDHA
Little Buddha
Ranska / Liechtenstein / Iso-Britannia, 1993
WHS Teatteri Unionilla ma 1.4. klo 18.00
formaatti: 35mm
kieli: englanti, tekstitys: suomi, ruotsi
+
HINDUEKSTRA 16mm
näytöksen yhteiskesto n. 135 min
K-18

Näe nuori Keanu Reeves Buddhana! Ylikansallisten megaproduktioiden Aasia-ymmärtäjäksi leimaamalla Bernardo Bertoluccilla karkasi mopo käsistä, kun hän lähti toteuttamaan reinkarnaatiotasosta toiseen hyppivää elokuvaansa Siddhartha Gautamasta. Eilispäivän art house -skandalisti latasi vaellusvuosiensa tuotteen täyteen äklöä muovikarkkiestetiikkaa ja pseudoälykköjen suvaitsevaisuusnystyröitä hivelevää kulttuuriekumeniaa, lopputuloksena neo-orientalismin myöhäinen kalkkunaklassikko. HUOM! Lyhyt yllätysalkukuva lähettää kattauksestamme puuttuvan viidennen suuren maailmanuskonnon suoraan nirvanaan! Aprillia!

VIHREÄ BUDDHA
The Green Buddha
Yhdysvallat 1954
WHS Teatteri Unionilla ma 1.4. klo 20.30
formaatti: 35mm
kieli: englanti, tekstitys: suomi, ruotsi
näytöksen kesto: n. 70 min
K-16

Taisimme jo edetä liian pitkälle uskonvapauden, kansojen välisen tasa-arvon ja yleisen kosmopolitiikka-aatteen suuntaan, joten komento takaisin! John ”Konga” Lemontin esikoisohjaus edustaa puhdaspiirteistä B-tason Hollywood-kolonialismia, jossa itäisten kulttuurien arvo on yhtä kuin se kahiseva, mitä Vihreä Buddha -nimisestä, muinaisesta artefaktista saa irti. Maailmanjärjestys palaa jälleen kohdilleen, pääsiäinen voi päättyä tähän.

Tickets

The numbers below include tickets for this event already in your cart. Clicking "Get Tickets" will allow you to edit any existing attendee information as well as change ticket quantities.
Tickets are no longer available