OHJELMISTO

Lovely – 5. tapahtuma

Viidennessä tapahtumassa tutkitaan ja tarkkaillaan mieltä. Mieli vaikuttaa voimakkaasti kokemukseemme todellisuudesta. Se muovaa käsitystä itsestämme, toisista ja maailmasta. Mielen toimintaa tarkkailemalla on mahdollista ottaa etäisyyttä jatkuvaan reaktiivisuuteen ja nähdä mieltä riepottelevat syy-seuraussuhteet. Milloin ja miten huomio siirtyy mielen tarinoiden mukaan? Mikä tarinoista on totta?

Lovely on tankotanssija Noora Jupin teoskokonaisuus, joka liikkuu tankotanssiesityksen ja meditaatioharjoituksen rajapinnoilla. Teos tutkii meditaation avulla saavutettavia herkistymisen, nautinnon ja yhteyden kokemuksia sekä niiden kehollisen ilmentämisen mahdollisuuksia tankotanssin ja liikkeen keinoin. Teos koostuu kuudesta pienemmästä tapahtumasta, jotka toteutetaan tammi-kesäkuussa, sekä syksyllä toteutettavasta näyttämöteoksesta. Tapahtumat ovat pienimuotoisia osallistavia teoksia, jotka tutkivat erilaisia tapoja yhdistää työpaja ja esitys sekä sulauttaa meditaatiota esiintymis- ja katsomiskokemukseen.

Tapahtuma on suomenkielinen ja lempeästi osallistava. Siihen voi osallistua ilman aiempaa meditaatiokokemusta. Pukeudu mukaviin vaatteisiin, jotka eivät kiristä.

Tapahtuma on maksuton, mutta vaatii paikkavarauksen. Peruthan paikkasi, mikäli olet estynyt tulemaan.

Kesto n. 45min.

Työryhmä: Noora Juppi, Alexander Salvesen ja Tuuli Kainulainen

aika: 23.5.2024  klo 18
paikka: WHS Teatteri Union, Siltavuorenranta 18

Teosta on tukenut Koneen Säätiön Saaren Kartanon residenssi ja Helsingin kaupunki