OHJELMISTO

Lovely – 6. tapahtuma

Kuudennen tapahtuman teema on nenä ja hajuaisti. Hajuaistille erityistä on sen suora ja merkittävä yhteys muistiin ja tunteisiin.Hajut vaikuttavat meihin usein tiedostamattamme ja esimerkiksi ihmisen erittämät feromonit ovat yhdisteitä, joita emme voi tietoisesti haistaa. Haju syntyy ilmassa olevista molekyyleistä, jotka ovat haihtuneet nestemäisestä aineesta eli siirtyneet kaasufaasiin. Tapahtumassa hengitellään, haistellaan ja inspiroidutaan ilmassa tanssivien hajumolekyylien liikkeestä.

Lovely on tankotanssija Noora Jupin teoskokonaisuus, joka liikkuu tankotanssiesityksen ja meditaatioharjoituksen rajapinnoilla. Teos tutkii meditaation avulla saavutettavia herkistymisen, nautinnon ja yhteyden kokemuksia sekä niiden kehollisen ilmentämisen mahdollisuuksia tankotanssin ja liikkeen keinoin. Teos koostuu kuudesta pienemmästä tapahtumasta, jotka toteutetaan tammi-kesäkuussa, sekä syksyllä toteutettavasta näyttämöteoksesta. Tapahtumat ovat pienimuotoisia osallistavia teoksia, jotka tutkivat erilaisia tapoja yhdistää työpaja ja esitys sekä sulauttaa meditaatiota esiintymis- ja katsomiskokemukseen.

Tapahtuma on suomenkielinen ja lempeästi osallistava. Siihen voi osallistua ilman aiempaa meditaatiokokemusta. Pukeudu mukaviin vaatteisiin, jotka eivät kiristä.

Tapahtuma on maksuton, mutta vaatii paikkavarauksen. Peruthan paikkasi, mikäli olet estynyt tulemaan.

Huom. Tapahtumassa käytetään voimakkaita tuoksuja.

Kesto n. 45min.

Työryhmä: Noora Juppi, Alexander Salvesen ja Tuuli Kainulainen

aika: 13.6.2024  klo 18
paikka: WHS Teatteri Union, Siltavuorenranta 18

Teosta on tukenut Koneen Säätiön Saaren Kartanon residenssi ja Helsingin kaupunki