OHJELMISTO

Noora Juppi : Lovely

Lovely on tankotanssija Noora Jupin teoskokonaisuus, joka liikkuu tankotanssiesityksen ja meditaatioharjoituksen rajapinnoilla. Teos tutkii meditaation avulla saavutettavia herkistymisen, nautinnon ja yhteyden kokemuksia sekä niiden kehollisen ilmentämisen mahdollisuuksia tankotanssin ja liikkeen keinoin. Teos koostuu kuudesta pienemmästä tapahtumasta, jotka toteutetaan tammi-kesäkuussa 2024, sekä syksyllä toteutettavasta näyttämöteoksesta. Tapahtumat ovat pienimuotoisia osallistavia teoksia, jotka tutkivat erilaisia tapoja yhdistää työpaja ja esitys sekä sulauttaa meditaatiota esiintymis- ja katsomiskokemukseen.

Teossarjan ensimmäisen osan teemana on silmä. Koemme maailman aistiemme kautta. Näköaisti on usein aisteistamme hallitsevin ja kokemuksemme maailmasta rakentuu pitkälti sen varaan. Kielessä näkeminen on jopa synonyymi ymmärtämiselle. Tiedostatko näkemisen tapahtuman? Tunnetko toisten katseet kehossasi? Onko näkemisellä ja katsomisella sinulle eroa?

Tapahtuma on suomenkielinen ja lempeästi osallistava. Siihen voi osallistua ilman aiempaa meditaatiokokemusta. Pukeudu mukaviin vaatteisiin, jotka eivät kiristä.

Tapahtuma on maksuton, mutta vaatii paikkavarauksen.

Kesto n. 45min.

Työryhmä: Noora Juppi, Alexander Salvesen ja Tuuli Kainulainen

aika: 26.1.2024 klo 18
paikka: WHS Teatteri Union, Siltavuorenranta 18

Teosta on tukenut Koneen Säätiön Saaren Kartanon residenssi