OHJELMISTO

NV-festariennakko: The Sadness

NV-festariennakko: The Sadness

Nyt pureudutaan asian ytimeen. Night Visions ja WHS Teatteri Union esittävät ylpeinä aivan poikkeuksellisen väkevän ennakkomaistiaisen huhtikuun NV-festivaalin ohjelmistosta. The Sadness on kanadalaisohjaaja Rob Jabbazinylitsevuotavan hurmeinen viruskauhutrilleri, joka kohosi vastikään koko globaalin genre-elokuvakentän hullaannuttaneeksi puheenaiheeksi.

Elokuva nähdään 20.-24. huhtikuuta myös Night Visions -festivaalilla, joka järjestetään WHS Teatteri Unionin lisäksi Cinema Orionissa ja Lasipalatsin Bio Rexissä. Lisätiedot festivaalista www.nightvisions.info

La 9.4.2022 klo 18.00

THE SADNESS

Nyt tekee kipeää. The Sadnessin katsojaa armottomasti moukaroiva, graafisia yksityiskohtia kaihtamaton kauhukuvasto saa katsojan suorastaan kaipaamaan lockdown-aikojen turvaa.

Nuoripari Jim (Berant Zhu) ja Kat (Regina Lei) herää uuteen aamuun. Jossain puhutaan irti päässeestä viruksesta, mutta se ei tunnu kiinnostavan ketään. Jim heittää Katin skootterillaan töihin ja palaa kotiin. Yhtäkkiä pitkin kaupunkia alkaa tapahtua ilkeitä veritekoja.

Verikekkerien syy on hämärän peitossa, mutta tilannekuva selvä: pakoon. Mahdollisimman nopeasti ja kauas. Ennen sitä nuorenparin on kuitenkin löydettävä toisensa.

Taiwaniin asettunut kanadalainen ohjaaja-käsikirjoittaja Rob Jabbaz lyö täydellisesti ällikällä ja kurmoittaa yleisöä ihastuttavasti vyön alle kohdennetuilla visuaalisilla iskuillaan. Kyseessä ei todellakaan ole mikään virus-muuttaa-ihmisen-verenhimoiseksi-zombieksi -liukuhihnatuote. Jabbaz onnistuu kuin ihmeen kaupalla palauttamaan todellisen vaaran tunnun valkokankaalle tempuilla, joita ei ole aiemmin nähty.

Laatunsa ja tuotantoarvojensa osalta The Sadnessia on perusteltua verrata vaikkapa Danny Boylenuraauurtavaan 28 päivää myöhemmin (2002) -elokuvaan ja korealaiseen Train to Busaniin (2016). Graafisuuden ja armottomuuden osalta ilmeinen verrokki on hongkongilainen CAT III -klassikko Ebola Syndrome (Herman Yau, 1996).

Taiwan 2021

99 min.

Ohjaus ja käsikirjoitus: Rob Jabbaz

Tuotanto: David Barker

Kuvaus: Jie-Li Bai

Rooleissa: Berant Zhu, Regina Lei, Tzu-Chiang Wang, Ying-Ru Chen, Ralf Chiu, Wei-Hua Lan, Emerson Tsai

Esitysformaatti: 4K DCP

Kieli: mandariinikiina, tekstitys englanti

Ikäraja: 18, anniskelunäytös

IN ENGLISH

”One of the most horrifying movies of any year”

– Kalyn Corrigan / Slash Film

”Jabbaz’s confident, daring debut operates on pure, unbridled fury”

– Meagan Navarro / Bloody Disgusting

”An achievement in extreme violence, a triumph of top-notch practical effects, and a brilliant re-imagining of the zombie/virus outbreak subgenre”

– Jonathan DeHaan / Nightmare on Film Street

”You will have audible reactions to this one, and they will be glorious”

– Rob Hunter / Film School Rejects

Näytösliput

The numbers below include tickets for this event already in your cart. Clicking "Get Tickets" will allow you to edit any existing attendee information as well as change ticket quantities.
Näytösliput are not yet available