OHJELMISTO

RonniePoint: reaganilainen elokuvaviikonloppu

RONNIEPOINT: REAGANILAINEN ELOKUVAVIIKONLOPPU

Ahdistaako DocPointin kaikkialle kaupunkiin levittäytynyt, yltiötiedostava ilmapiiri? Irtaudu siis viikonlopuksi ja saavu juhlistamaan Unionille valtaan arvaamattomaan kohonneen Hollywood-legendan ja sen originaalin kuvernaattorin RONALD REAGANIN (1911–2004) 112-vuotispäiviä! ”Minusta on aivan luonnollista, että Kalifornian kuvernööri on näyttelijä. Jonain päivänä Floridan kuvernööriksi valitaan appelsiini.” (Groucho Marx)

– – –

la 4.2. klo 18.00
KU KLUX KLAANIN MERKEISSÄ
Joudumme heti vetämään yllä annetut lupaukset tiedostavuuslomasta takaisin, koska tätä tiedostavammaksi ei mccarthyismin piinaama Hollywood juuri venynyt! Sheriffi-Ronnie ja Ginger Rogers taistelevat Ku Klux Klaania vastaan umpisyvään etelään sijoittuvassa poliittisessa teesidraamassa, jossa Gingerin viaton sisar (Doris Day) on päätynyt kiihkomielisen klaanilaisen emännäksi. Rohkeaa aihevalintaa tasapainottaa käsittelytapa, jossa Klaani nähdään valkoisen rodun sisäisenä ongelmana eikä mustaa väestöä juuri nähdä.

KU KLUX KLAANIN MERKEISSÄ
(Storm Warning, USA 1951)
formaatti: 16mm
kieli: englanti, ei tekstitystä
näytöksen kesto: n. 105 min
S

– – –

la 4.2. klo 20.00
HONG KONG – IDÄN PORTTI
Hän oli paitsi alkuperäinen kuvernaattori, myös alkuperäinen Indiana Jones! Ronnien hynttyyt seikkailuelokuvassa ”Hong Kong” tarjosivat mallin Harrison Fordin kolmeakymmentä vuotta myöhemmin valkokankaat valloittaneelle sankariarkeologille, ja lisäksi jatko-osaan ”Tuomion temppeli” kopioitiin Reaganin elokuvasta säkillinen juonielemettejä. Sekä puna-armeija että triadit saavat kyytiä, kun amerikkalaisveteraani lähtee hurjalle pakomatkalle kulta-aarre toisessa ja ”Short Round” toisessa kainalossa!

HONG KONG – IDÄN PORTTI
(Hong Kong / Bombs Over China, USA 1952)
formaatti: 35mm
kieli: englanti, tekstit: suomi, ruotsi
näytöksen kesto: n. 105 min
S

– – –

su 5.2. klo 15.00
MILLION DOLLAR BABY
Viikonlopun päätteeksi juhlakalumme päihittää vielä yhden pesunkestävän republikaanin eli Clint Eastwoodin – jollei muuten niin ainakin tittelitasolla, sillä vuoden 1941 ”Million Dollar Babya” ei ehkä riemukkainkaan ylianalytikko pysty tulkitsemaan vuoden 2004 nyrkkeilydraaman edeltäjäksi… Melodraamamestarina tunnettu Curtis Bernhardt pisti screwball-vaihteen silmään tarinassa, jossa köyhä pianisti Ronnie on kalisemassa kun rapakontakainen sukulainen heittää hänen morsmaikkuaan miljoonalla dollarilla.

MILLION DOLLAR BABY
(Sulhasia jonossa, USA 1941)
formaatti: 16mm
kieli: englanti, ei tekstitystä
näytöksen kesto: n. 110 min
K-16

– – –

yksittäisliput 10e / kaikki elokuvat 20e

Näytösliput

The numbers below include tickets for this event already in your cart. Clicking "Get Tickets" will allow you to edit any existing attendee information as well as change ticket quantities.
RonniePoint - passi
20,00
39 saatavilla
la 4.2. klo 18.00 KU KLUX KLAANIN MERKEISSÄ
10,00
40 saatavilla
la 4.2. klo 20.00 HONG KONG – IDÄN PORTTI
10,00
37 saatavilla
su 5.2. klo 15.00 MILLION DOLLAR BABY
10,00
40 saatavilla