OHJELMISTO

Tanssivierailu Koreasta: Sungsoo Ahn Pick-up Group

Vierailuesitys tuo Helsinkiin korealaisen tanssin perinteen ja nykypäivän. Tuhansia vuosia vanhan tanssiperinteen herkät nyanssit ja shamanistinen musiikki kohtaavat esityskokonaisuuden toisessa osassa globaalin popkulttuurin leikkisän virtuositeetin.

Koreografi Sungsoo Ahn on Korean kansallisen nykytanssiryhmän KNCDC:n edellinen taiteellinen johtaja. Hän on työskennellyt toistuvasti myös perinteistä tanssia vaalivan Korean kansallisen tanssiryhmän NDCK:n kanssa. Hiljattain sama kansallinen ryhmä vieraili Tanssin talossa Tero Saarisen Vortex-teoksella. Nykyään Ahn toimii maan taideyliopistossa koreografian professorina. Jo 31 vuotias Sungsoo Ahn Pick-up Group on Ahnin oma itsenäinen tanssiryhmä.

“Look, Listen and Permeate”

 Esiintyjät: Minji Kim, Yesong Ra

Perinteisten liikefraasien kauneus mukailee perinneinstrumenttien sointia korealaisen tanssin historiaa henkivässä esityksessä.

Liikkeen kaarien sulavuus on perinteisessä korealaisessa tanssissa keskeistä. Sisäistä ennemmin kuin ulospäin suuntautuvaa tai suoraviivaista liikettä korostaessaan se poikkeaa muista kansallisista tanssimuodoista.

Teoksen esiintyjä Minji Kim on perinteiseen ja moderniin tanssiin sekä balettiin perehtynyt tanssija, jonka liikkessä on puhtaanvalkoinen tuntu.

Säveltäjä Yesong Ra käyttää teoksessa perinteisiä korealaisia instrumentteja ja omaa lauluääntään. Voitte kokea perinneinstrumenttien, kuten gayageumin ja shamaanikellojen, äänet sekä mystisenä soivan ihmisäänen. 

Sungsoo Ahnin koreografia on minimalistinen. Vaikka perinteinen korealainen tanssi on aktiivista, se pitää sisällään liikkumattomuutta. Se on staattista, aaltoilevaa, väritöntä. Suurenmoista ja tyhjää. Tässä piilee sen viehätys.

 Kuuntelemme katsomalla teosta. Teos näyttää, miten me kuulemme.

“Body Concerto season.2”

 Esiintyjät: Hyeyun Kim, Juhee Lee, Sookyung Lee, Hyewon Lim

Teos on ihmiskehojen muodostama sointu. Neljän tanssijan neljä erilaista ruumiillista ilmaisua ja taitoa sekoittuu yhteen. Helposti tunnistettavat, tutut musiikkikappaleet Club Mixistä, Mission Impossiblen ääniraitaan, Take Fiveen ja Swing Timeen antavat yleisölle mahdollisuuden ymmärtää tanssia mukavasti ja helposti.

Toivottavasti nautitte katsomisesta ja kuuntelemisesta.

Esityksen kesto noin 50min
Liput 20/15€
Alennuslippu: kaikille ketkä kokevat olevansa oikeutettuja alennukseen.

Näytös järjestetään yhteistyössä Object festivaalin kanssa www.objectfestival.fi

Näytösliput

The numbers below include tickets for this event already in your cart. Clicking "Get Tickets" will allow you to edit any existing attendee information as well as change ticket quantities.
Tämä näytös on jo mennyt.